Android på en HTC Kaiser, Tytn II, Tilt

Jag har läst en hel del om Android sedan 1.5 började dyka upp och suget av att skaffa en Android-kapabel telefon gjorde till slut att jag införskaffade en HTC Tytn II (Kaiser, Tilt)-lur. Det var rätt mycket skriverier om att det gick att boota upp Android på den här enheten, plus att det gjordes en hel del arbete att få till så mycket hårdvarustöd som möjligt.

Jag har kört på med den här telefonen i snart 6 månader och för ett pris under 1500 spänn måste jag säga att jag är helnöjd. Enormt plus i kanten för att jag nu kan sitta och utveckla mobilapplikationer utan några svårigheter.

Det finns för närvarande två versioner av Android som jag testat och är nöjd med. Den ena är den så kallade Cupcake (1.5) och den andra Donut (1.6). Nästintill allt fungerar rent hårdvarumässigt i telefonen, sånär som på Bluetooth, Wifi (mycket skakig tillförlitlighet), videoinspelning, samt frontkamera. Oh, just det; Barcode scanner från Market fungerar inte heller. Jag har testat ett par olika versioner och i olika utföranden, men det verkar vara något mellan sättet som Barcode scanner nyttjar kameran som gör att den kraschar hela tiden.

Här finns de två versioner av Android som jag själv testat med, samt att jag gjort så mycket som ska behövas för att köra det “ur lådan”. Dvs, om ni placerar innehållet av någon av dessa arkiv på roten av ert SD-kort på HTC:n, så ska Android kunna startas genom att köra igång Haret utan mankemang. Vad som däremot kan vara intressant att veta innan kan däremot vara att se till att gå in och fixa APN-inställningarna i startup.txt-filen. Genom att göra det så har man dessutom möjlighet att ansluta sin telefon till data-näten för respektive mobiloperatör (glöm dock inte bort att lägga till samma APN i Android också).

Jag kör på ett gäng inställningar som kanske inte visar hela Android Markets utbud, men det kan man lätt påverka genom att ändra bland annat upplösningen i startup.txt.

Ladda ner Cupcake (1.5)

Ladda ner Donut (1.6)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.