Profil/CV

Hej!

Trevligt att du sökt dig hit! Det här är en kombinerad presentation och blog-sida där ni kan få reda på lite saker om mig, samt hålla er uppdaterade på vad som pågår.

Om ni vill ha tag på mitt formella CV och personliga brev att häfta fast i CV:t, finns de här

Curriculum Vitae och personligt brev

Sammanfattning

På din skärm/I din hand (om du skrivit ut den här sidan) håller du i den beskrivning som berättar lite kort om mig, Jonas Hellström, och vad jag lyckats åstadkomma, samt vilka visioner jag har.

Jag har sysslat rätt länge nu, totalt sett sedan jag var ca 10 år gammal, med datorer och teknik i olika former. Det var mycket spelande på en gammal Atari och efter lite naturliga övergångar till C64 och Amiga 500 landade jag till slut i (den Intel-baserade) PC:ns värld. Här har jag tampats med allt från svengelska dialogrutor i Windows till krånglande RAM-minnen och kondensatorer. Mycket av den vakna tiden gick åt till att skruva runt, byta delar, installera program (och spel!), hjälpa andra; kort sagt, underhålla mitt intresse för teknik.

Grundskoletid och tidiga arbetsår

Efter en tids funderande bestämde jag mig för att gå en yrkesförberedande utbildning på Klippans gymnasieskola. Även om det var tänkt att jag skulle söka jobb direkt därefter, visade det sig att de kunskaperna inte skulle räcka till, speciellt inte efter ett extra år utanför arbetslivet i och med lumpartiden. Jag sökte jobb inom teknikområdet och hade en vilja att bli programmerare. Lundalogik anställde mig som support-tekniker och jag höll mig kvar på den platsen i runt 4,5 år, då jag till slut bestämde mig för att börja läsa på högskola.

Högskola till nutid

Högskoletiden har varit en av de mest värdefulla tiderna någonsin för mig, socialt och kompetensmässigt. Jag har aldrig ångrat mitt val en enda sekund och jag har hunnit med en hel del under tiden. Snart 30+ avklarade kurser och massvis med studiesocialt engagemang är definitivt något jag är stolt över. Studierna börjar sakteliga lida mot sitt slut och det är dags att på allvar, om inte söka jobb, så berätta för världen att jag finns och är villig att ge mig i kast med arbetslivet, men den här gången med en högskoleutbildning i ryggsäcken!

Fokus

Jag är för närvarande en inbiten Android-utvecklare och fullkomligt älskar att hålla på med mobila enheter i stort och Android i synnerhet. Jag anser mobila enheter vara oumbärliga verktyg i vardagen. Jag mår som bäst när jag ser en app eller tjänst jag varit inblandad i användas, som förenklar, hjälper och effektiviserar.
Jag siktar på funktion före form, men är väl medveten om att form är en vital del av vilken app som helst (mina tidigare år som webbutvecklare och Photoshop-meckare har sedan länge gett mig de erfarenheter jag behöver från det området).
Jag är en del av communityt för att sprida kunskap om allt som rör Android. Mina medlemskap i SIS, Swedroid, Stackoverflow, samt att jag hänger i flertalet IRC-kanaler för att läsa och diskutera, är ett tydligt bevis på detta.