Ändra e-postadress i Messenger

Det här har jag tidigare försökt hitta en lösning på och gått bet praktiskt taget varenda gång;

Hur ändrar jag e-postadressen/inloggningskonto till Messenger utan att behöva berätta för alla i min nuvarande kontaktlista att jag gjort just det?

Det verkar som Microsoft har lagt märke till att fler än jag haft detta “problem” och byggt in den möjligheten i profilinställningarna för det Live-konto man har.

Observera att detta bara är nyttigt i de fall då du angett en adress som inte är knuten till ett Live-konto, eller Hotmail-konto ELLER msn.com-konto!

Det här får mig att vilja rekommendera att aldrig någonsin registrera ett Live, Hotmail eller msn.com-konto. Någonsin. Det finns ingen anledning, åtminstonde om du bara vill ha en chat-adress. Email kan du för övrigt med fördel skaffa hos Google (http://mail.google.com) istället.

Här är en instruktion

  • Surfa till http://passport.net
  • Logga in
  • Se till att du befinner dig under “Account”
    • Om du har en adress som inte är ett Microsoft-konto (@live, @hotmail, @msn.com eller någon annan adress inom Microsofts domän), kan du nu ändra denna. Du kan även bli tvungen att bekräfta din nya adress genom att få ett mail skickat till din nya adress via Passport-sidan.
    • Om du redan har en adress som är ett Live-konto, eller Hotmail-konto ELLER msn.com-konto är du tyvärr fast i detta och kan inte ändra till en egen, anpassad adress. Då är det enda sättet att få till en flytt till annan epostadress proceduren att exportera alla kontakter från din nuvarande kontaktlista, registrera ett nytt konto på http://www.passport.net (Use an email address you already have), och lägg tillbaks användarna. Tyvärr blir det ju ingen smidig övergång, men det är Microsoft som sett till att det blir såhär bökigt. Sen vill det till att du tar kontakt med dina kontakter igen så de får din nya adress.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.