Eclipse, Android, installation och “must override a superclass method”

Det här är ett mycket irriterande och rätt svårlöst problem eftersom kompileringsfelmeddelandet man får är ohyggligt otydligt när man väl kommer fram till varför det uppstår.

Du har
* Windows XP (32 bitar)

och vill installera
* Java
* Eclipse
* Android SDK

Så, du laddar hem det som krävs och kör installationerna av det hela. Du sätter igång ett nytt Android-projekt och implementerar ett interface. Du vet att det krävs ett par obligatoriska metoder pga din implementation och gör @Override-implementationer av metoder. Här lägger du nu märke till ett problem. Kompilatorn säger

The method createNdefMessage(NfcEvent) of type MainActivity must override a superclass method

Du undrar vad i hela friden det här innebär, flänger runt i lite olika API:er för att se om det verkligen är rätt stavat och har rätt antal argument men hittar inget direkt uppenbart fel. Så då börjar googlandet och till slut kommer du fram till att

Eclipse väljer ut en lägre kompileringsversion än den som krävs. Ofta väljs 1.5 ut som standard och för att det ska bli någorlunda ordning och reda behöver man 1.6.

Så, även om jag med största sannolikhet kommer att glömma bort att jag skrivit om detta (för det är inte alltför ofta det här problemet uppstår) så tänker jag att både jag själv och någon annan skulle kunna ha nytta av det förr eller senare.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.