Min bild i Meddelande-appen i Android

Googles appar kan lämna en del att önska ibland och en sån sak är till exempel den lilla bilden som ska synas i Meddelande-appen när man skickar SMS eller MMS till folk.
Alltsomoftast visas en grå ruta istället för din egen bild på utgående meddelanden, medan inkommande meddelanden (oftast) inte har några problem alls med att visa en bild på personen om det finns någon.
Jag vet inte hur det är i IceCreamSandwich, men anledningen till att det blir så i Gingerbread beror (säkert bland annat) på att Android inte vet vilket nummer du har. Och Android bygger det på ditt nummer som du har på SIM-kortet, av alla ställen. Du kan kolla om du har ett telefonnummer satt genom att gå via Home -> Meny-knappen -> Settings -> About phone -> Status och kika under My phone number. Står det inget eller Unknown där så måste man fixa det.

Så, för att fixa det:

1: Ta fram/Låna en gammal/annan telefon där man kan redigera något som kallas Mitt nummer (undvik Android-telefoner för detta)
2: Sätt in SIM-kortet i den gamla telefonen och starta den
3: Beroende på hur telefonen fungerar kan man lägga in Mitt nummer i någon del av telefonen, ta dig dit
4: Lägg in ditt nummer och spara
5: Sätt tillbaks SIM-kortet i din Android-telefon
6: Kolla så att det nu står ett nummer i Status enligt ovan
7: Om det fortfarande saknas en bild på dig, lägg till dig själv i Kontakt-listan med exakt samma nummer som du gjort i steg 4
(8: Om det fortfarande saknas en bild på dig, kontrollera att du verkligen har en bild på ditt Google-konto och försök att skicka ett nytt meddelande och kolla igen.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.