SimCity 4

Ett härligt gammalt spel som innehåller lika många realistiska kopplingar som orealistiska. Skönheten med det här spelet är att man kan spela det i så många utföranden som man själv känner eller kan komma på. Det är visserligen aldrig direkt svårt, men eftersom spelet bygger på att man ska få en hel region med en massa delar av en storstad eller mindre självförsörjande städer att fungera i symbios, blir spelet ofantligt stort.

Nu ska jag dock skriva ner vad den här posten handlar om. Att få detta spel att fungera på en dator som i mitt fall inte är avsedd för att spela på.

Min desktop

  • HP D7700P

Innehåller minimalt med krimskrams. Grafikkortet är ett onboard Intel som inte har en enda vettig shader att räkna med och ljudkortet är under all kritik. Man kan däremot se till att skaffa sig lite extra utrustning så kan man iaf spela de flesta av spelen man kan komma på. Det jag köpte till min dator är ett

  • ASUS nVIDIA GeForce 8500 GT

Kanonbilligt och har iaf en del stöd till de nyare spelen, så det iallafall går att köra igång dem. Dock finns här ett problem. SimCity 4 är gammalt och har av spelare genom åren ansetts vara fullt av jobbiga buggar och jag kommer att berätta om en av dem; CTD (Crash To Desktop).

Problemet ter sig som så att, då introvideon körs igång, man hamnar på Skrivbordet och inte ser röken av något spelfönster. Detta lyckades jag lösa med att uppdatera grafikdrivrutinerna från nVidias hemsida och få tag på HP:s drivrutiner till ljudet. Dock finns det en sak till som kan avgöra i fråga om systemuppdateringar; Windows Update. Kör den tills det inte finns fler Express-uppdateringar att göra.

I övrigt har jag valt att använda mig av följande genvägs-argument till SimCity

  • -f (Fullskärmsläge)
  • -intro:off (Hoppar över introduktionsvideon)

De här sakerna löste mina problem. För den här gången.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.