Fy f.. för LAMP och mod_rewrite

Om det är något jag ogillar mer än Linux sätt att sköta paketinstallationer så är det Apache och det sätt som PHP, mod_rewrite och Linux ska fungera ihop.

Maken till bökigare och snudd på nästan vidrigt installationsförfarande får man leta efter.

Ett varningens ord; Om inte Apache funkar med Debian direkt ur lådan och ni får för er att gå in och fixa det. Låt bli. Låt någon annan som har järnhård koll på läget göra det istället. Speciellt om ni ens funderar på tanken att ominstallera hela grejen.

Jag har spenderat nästintill en halvdag på att få Apache2, mod_rewrite, php5 och CakePHP att lira och jag får säga att jag är urless på det här. När det kommer till Linux behövs det något så enkelt som WAMP(!)för att det ska bli så enkelt som möjligt att installera. Inget snack om saken. Jag har gjort båda nu. WAMP har jag aldrig någonsin misslyckats med. Debian-installation har jag lyckats med en gång och misslyckats med fler.

Det svåraste är att byta från ett alldeles utmärkt och såvitt jag sett rätt komplett verktyg som finns i Windows till obefintligt existerande verktyg och lika många lösningar på problem som det finns människor som kör Linux.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.