Dropbox på Debian Lenny (5.0.4) stable

Det är ju helt underbart att köra stable-versioner av Linux-distar eftersom de ofta är, just stabila. Men jag sliter mitt skinn (har inte hår, är renrakad) så fort man ska försöka sig på att installera något paket som inte ingår i sources. Ett sådant paket är tex det vida(?) kända(?) Dropbox. Jag måste säga att jag återigen har insett varför jag tycker rent ut sagt illa om Linux; installationer av programvaror är löjligt svårt alltför ofta. Det förvånar mig inte att människor drar sig för att använda Linux (oavsett dist) när det i tod och otid snackas om att man måste kompilera sina applikationer för att de ska fungera.

Nåväl, jag lyckades till slut hitta ett bloginlägg som fungerade direkt out-of-the-box (pun intended). Denna fungerade på en 32-bitars Debian med Gnome.

Jag skriver ut det för säkerhets skull om inlägget skulle dö någongång;

  • Install the necessary libraries.

apt-get install libnautilus-extension-dev libnotify-dev python-docutils

  • Download the latest “Source” tarball here and extract it.
  • From your tarball extraction folder, run the following, as root, to install it to /usr/local/. By default without the “–prefix” argument Dropbox installs it in /usr/, which is not recommended.

./configure –prefix=/usr/local

make

sudo make install

  • Log out and log back in.
  • From your menu, [Applications] => [Internet] => [Dropbox]. Either create a new account or log in with your existing credential.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.