Skicka dyra saker till utlandet? Använd REK!

Jag satt och svettades en hel del över att skicka iväg min mobiltelefon på reparation, mest för att det visade sig vara rätt svårt att hålla koll på vad som händer med ett paket när den lämnat Sveriges gränser.

Jag visste att man kunde skicka sina brev som REK för att få lite mer koll på dem, men en sak som jag måste lyfta upp lite extra; Betala de där extra pengarna det kostar att skicka innehåll med ett marknadsvärde av högst 10 000 kronor.

Ska man skicka en mobiltelefon man betalat 7000+ kronor för gör man bäst i att minska stressen för nerverna när man inte vet om/när paketen kommer fram till mottagaren. Det tog en vecka och en dag innan jag fick bekräftat att brevet kommit fram och det var ett rätt bra jagande för att komma fram till detta. Det tog en dag totalt innan brevet lämnat postterminalen vid Sveriges gräns, sen var det Bermudatriangel i sju dagar till. Det lugnade inte direkt heller att höra från Posten att det är rätt dålig hantering i Storbrittanien så man ofta inte kan följa kollit alls.

Så följ mitt råd; skicka dyra saker, se till att skicka som REK med extra högt marknadsvärde, annars är risken att man bara får tillbaks futtiga 500 kronor vid eventuellt borttappat brev.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.