[wiki] Roota Nexus One (Passion, US) 2.2.1

Bestämde mig för att ge mig på att roota den nyligen uppdaterade versionen 2.2.1 av Android på min Nexus. Det har gjorts en del arbete för att täppa till tidigare hål som gör det lite svårare att roota, men det finns ett verktyg som heter SuperOneClick som fixar biffen förvånansvärt enkelt. Detta trots att jag inte utfört upplåsning av bootloadern som annars är ett mycket enklare val, men lämnar en mycket skvallrande ikon under uppstarten av telefonen som jag hoppades slippa.

När jag väl lyckades roota var det recoveryn som var näst på tur. Detta var rätt mycket bökigare, då jag egentligen bara fick tillgång till root under den tid då systemet var igång. Alltså var Fastboot-alternativet inte genomförbart att byta recoveryn med. Som om detta inte vore nog, så ville ADB inte heller vara med och leka när jag skulle remounta telefonens system, då den inte tillåter denna typen av åtgärder på ett oupplåst system.
Här hittade jag bara ett enda lämpligt alternativ och det var att installera Terminal Emulator och knappa för hand för att få in recoveryn. Svårt? Nä, inte direkt, men det är alltid lite svettigt och framförallt pilligt att  skriva på mjukvarutangentbordet.

För de av er som är intresserade finns guiden i min wiki.

1 comment

  1. Avatar photo Calle Rubin says:

    Hej,

    Jag ska sälja min rootade Nexus One och följde din guide för att komma tillbaks till stock Froyo. De första stegen fungerade perfekt, och jag fick en OTA, som uppdaterade N1an till 2.1-update1. Därefter får jag inga fler OTAs. Har du någon aning om vad som kan orsaka detta? När jag försöker forcera en koll med *#*#243246#*#* så försvinner texten när den sista “*” skrivs in.

    Mvh Calle

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.